Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 3 

Adin Tatarević pobjednik božićno- novogodišnjeg turnira, Jozo Crnoja pobjednik brzopoteznog turnira

Miro Marjanovic
Ispis PDF

U prostorijama Šahovskog kluba Jajce u Domu kulture, dana 29.12.2022. godine odigran je tradicionalni božićno-novogodišnji šahovski turnir.

 

Na početku turnira prigodnim riječima obratio se predsjednik Kluba Zoran Crnoja, čestitavši svim igračima koji slave Božić i nadolazeću Novu godinu, zaželjevši dobru igru svim prisutnima na turniru i uspjeh na svim drugim područjima djelovanja.

Turnir  na kojem je nastupilo 25 igrača iz Šipova, Jajca, Bugojna i domaći igrači iz dijaspore odigran je u devet  kola po švicarskom sustavu sa tempom igre 10 minuta po igraču.

Nakon odigranih veoma uzbudljivih i kvalitetnih partija, pobjednik ovogodišnjeg božićno- novogodišnjeg   turnira je Adin Tatarević iz Bugojna sa osvojenih 7 bodova,  ispred Muharema Robovića iz Bugojna sa 6,5 bodova. Treće mjesto osvojio je Jozo Crnoja sa 6 osvojenih bodova koliko su osvojili i četvrtoplasirani Đemil Mecavica, petoplasirani Nihad Ohran i šestoplasirani Josip Maričić, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima. Sedmo i osmo mjesto zauzeli su Vojo Crepulja i Lovro Martinović sa 5,5 bodova. Daljnji poredak: Miroslav Jovišević, Dalibor Bungić,Ivan Marčeta, Esad Imamović i Ilija Martinović sa 5 osvojenih bodova, itd.

Novčane nagrade petorici  prvoplasiranih igrača uručio predsjednik Kluba Zoran Crnoja.

Nakon prigodne zakuske uslijedio je brzopotezni turnir „cuger“ u sedam kola po švicarskom sistemu  na kojem je nastupilo 14 igrača.

Pobjednik turnira je Jozo Crnoja, igrač ŠK Jajce sa  5,5 osvojenih  bodova ispred Adina Tatarevića sa 5 osvojenih bodova koliko je osvojio i trećeplasirani Miroslav Jovišević, igrač ŠK Vitorog iz Šipova, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima.Daljnji poredak: Nihad Ohran, Lovro Martinović, Ivan Marčetai Đemil Mecavica sa 4 osvojena boda itd. Trojica prvoplasiranih su novčano nagrađeni.

Ovom prilikom izražavam zahvalnost na izuzetno fer i korektnoj igri.

 

Predsjednik Kluba

Zoran Crnoja