Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18 

22. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine

Miro Marjanovic
Ispis PDF

 

22. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine odigrano je u hotelu „Zenit“ u Neumu od 12.05. do 15.05.2022. godine.

Dopredsjednik Šahovske Unije Bosne i Hercegovine i predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne gosp. Željko Bogut pozdravio je sve natjecatelje, roditelje, trenere, uvažene goste i prijatelje šaha i zaželio dobrodošlicu svima te 22. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine proglasio otvorenim.

Na prvenstvu je nastupilo 116 natjecatelja iz 35 klubova Bosne i Hercegovine.

Igrao se Bergerov sustav, a tempo igre bio je 60 minuta po igraču, odnosno 2 sata za cijelu partiju.

Pobjednici po skupinama su osvojili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a dva prvoplasirana u svim kategorijama kadeta stekli su pravo nastupa na Svjetskom, tj, Evropskom  kadetskom prvenstvu, a prvi u kategorijama juniora na Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Dotpredsjednik Šahovske Unije Bosne i Hercegovine i predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne gosp. Željko Bogut  je pobjednicim po kategorijama uručio pokal, a tri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama dobili su medalju i diplomu.

Igralo se po dobnim skupinama, aporedak je slijedeći:

M8 M10 M12 M14 M16 M18 M20 Z8 Z10 Z12 Z14 Z16 Z18 Z20

Direktor prvenstva je IA Miro Marjanović.

Sudačke poslove obavljali su : NA Tihomir Marić, IA Vlado Stojanović, IA Šemsudin Čengić, FA Nemanja Šipka, NA Petar Bogut, NA Halim Hutinović i ŽA Darko Jozić.

 

Predsjednik Šahovskog Saveza Herceg-Bosne

Željko Bogut