Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19 

Muharem Robović pobjednik Božićno- novogodišnjeg turnira, Adin Tatarević pobjednik brzopoteznog turnira

Miro Marjanovic
Ispis PDF

U prostorijama Šahovskog kluba Jajce u  Domu kulture, dana 28.12.2021. godine odigran je tradicionalni Božićno- novogodišnji šahovski turnir.

Na početku turnira prigodnim riječima obratio se predsjednik Kluba Zoran Crnoja, čestitavši svim igračima koji slave Božić i nadolazeću Novu godinu, zaželjevši dobru igru svim prisutnima na turniru i uspjeh na svim drugim područjima djelovanja.

Turnir  na kojem je nastupilo 23 igrača iz Šipova, Jajca, Donjeg Vakufa, Bugojna i domaći igrači iz dijaspore odigran je u devet  kola po švicarskom sustavu sa tempom igre 10 minuta po igraču.

Nakon odigranih veoma uzbudljivih i kvalitetnih partija, pobjednik ovogodišnjeg božićno- novogodišnjeg   turnira je  Muharem Robović iz Bugojna sa osvojenih 7,5 bodova,  ispred Adina Tatarevića sa 6,5 bodova, koliko je osvojio i trećeplasirani Nihad Ohran iz Bugojna, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima. Četvrto, peto i šesto mjesto su zauzeli Miroslav Jovišević iz Šipova, Ilija  Martinović i Dražen Bazina sa 6 osvojenih bodova. Petorica prvoplasiranih su i novčano nagrađeni!

Daljnji poredak:Ervin Junuzović i Esad Imamović- Bato sa  osvojenih 5,5 bodova, Jozo Crnoja i Vojo Crepulja sa 5 osvojenih bodova, Đemil Mecavica i Lovro Đeno sa 4,5 osvojenih bodova itd.

Novčane nagrade petorici  prvoplasiranih igrača uručio predsjednik Kluba Zoran Crnoja.

Nakon prigodne zakuske uslijedio je brzopotezni turnir „cuger“ u sedam kola po švicarskom sistemu  na kojem je nastupilo 12 igrača. Pobjednik turnira je Adin Tatarević igrač ŠK Jajce, sa impresivnim 100 % -nim učinkom, dakle  7 osvojenih  bodova ispred Joze Crnoja sa 5 osvojenih bodova i Fahrudina Mecavice sa 4 osvojena boda,  koji su i novčano nagrađeni.

Ovom prilikom izražavam zahvalnost načelniku Općine gospodinu Edinu Hozanu na sponzorstvu turnira!

 

Predsjednik Kluba

Zoran Crnoja