Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 16 

ŠK Vitorog-Šipovo i ŠK Jajce pobjednici Seniorske lige prijeteljstva

Miro Marjanovic
Ispis PDF

ŠK „Jajce“ u nedjelju 14.02.2021. godine bio je domaćin Seniorske lige prijateljstva.

Restoran „Kod Brania“ u Lučini kod Jajca u nedjelju 14.02.2021. godine bio je domaćin ovogodišnje Seniorske lige prijateljstva gdje je odigran tradicionalni susret „ŠESTEROMEČ“ šahovskih ekipa iz Tomislavgrada, Rame, Uskoplja, Kupresa, Šipova i Jajca. Za ekipu su nastupala po četiri natjecatelja, sa mogućnošću maksimalnog broja izmjena.

U ime organizatora Šahovskog kluba „Jajce“ igrače je pozdravio i zaželio dobrodošlicu predsjednik Kluba gosp. Zoran Crnoja.

Nakon odigranih 5. kola po Bergerovom sustavu sa tempom igre 15 minuta po igraču pobjednici turnira su ekipe ŠK Vitorog- Šipovo i ŠK Jajce sa 9 osvojenih meč poena, 15 bodova i drugim izjednačenim kriterijima. Treće mjesto osvojila je ekipa Tomislavgrada sa 4 meč poena i 8,5 bodova, četvrto mjesto ekipa iz Rame  sa 4 osvojena meč poena i 8 bodova, peto mjesto ekipa Lovac iz G. Vakufa- Uskoplja  sa 3 meč poena i 6 bodova i šesto mjesto ekipa iz Kupresa sa jednim meč poenom i 7,5 bodova.

Prigodne diplome kapetanima ekipa uručio je načelnik općine Jajce gospodin Edin Hozan, koji je i nastupao za ekipu ŠK Jajce.

Nakon odigranog ekipnog turnira uslijedio je i brzopotezni turnir „cuger“ u pojedinačnoj konkurenciji na kojem su nastupila 22 igrača. Nakon odigranih 7 kola po Švicarskom sustavu pobjednici turnira su Željko Nakić igraš ŠK Kupres sa 5 osvojenih bodova, koliko su osvojili drugoplasirani Vojo Crepulja iz Šipova, trećeplasirani Adin Tatarević i četvrtoplasirani Fahrudin Mecavica iz Jajca, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima, Daljnji poredak: Josip Maričić, Miroslav Jovišević, Tihomir Marić 4,5 bodova itd. Četvorica prvoplasiranih igrača su prigodno nagrađeni.

Rezultati

Predsjednik Kluba

Zoran Crnoja