Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9 

Finale prvenstva ŠK "Napredak" Zenica za 2020. godinu

Miro Marjanovic
Ispis PDF

 

Šahovski klub „Napredak“ Zenica je organizator Finala prvenstva šahovskog kluba „Napredak“ Zenica za 2020. godinu u razdoblju od 07.12.2020. godine do 20.12.2020. godine.

Turnir se igra u prostorijama kluba, koje se nalaze u Hrvatskom domu „Kralj Tomislav“. Učešće na istom je uzelo 8 natjecatelja, a prvih šest natjecatelja po plasmanu će se plasirati u finale prvenstva ŠK „Napredak“ Zenica za 2021. godinu. Turnir se igra po Bergerovom sustavu, FIDE varijanta u 7 kola. Tempo igre je 90 minuta + 30 sekundi po igraču do kraja partije. Suci turnira su Miro Marjanović-glavni sudac, međunarodni sudac i Darko Jozić-pomoćni sudac, županijski sudac. Nagradni fond turnira iznosi 500 KM, raspoređen u četiri nagrade kako slijedi: I. mjesto-200 KM, II. mjesto-140 KM, III. mjesto-90 KM i IV mjesto-70 KM.

Turnir ima višegodišnju tradiciju odigravanja, a ove godine je sama organizacija podignuta za ljestvicu više, jer se turnir rejtingira za FIDE listu, na koji način turnir spada u rijetke turnire koji se rejtingiraju u BiH. Bitno je spomenuti da od siječnja 2021. godine stupa na snagu i Pravilnik o registraciji natjecatelja u ŠK „Napredak“ Zenica, čime se uprava kluba jako ponosi, jer je kao takav prvi Pravilnik jedan od rijetkih u BiH.

Tijekom natjecanja sprovoditi će se neophodne epidemiološke mjere shodno preporukama Kriznih štabova Županije i Federacije BiH i to: mjerenje temperature, tjelesna distanca, nošenje zaštitne maske i dovoljna količina sredstava za dezinficiranje.

 

UPRAVA KLUBA

Rezultati