Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13 

Adin Tatarević pobjednik Bajramskog turnira, Lovro Martinović pobjednik brzopoteznog turnira

Miro Marjanovic
Ispis PDF

U prostorijama Šahovskog kluba Jajce u  Domu kulture, dana 02.08.2020. godine odigran je šahovski turnir povodom vjerskog praznika Kurban Bajrama.

Na početku turnira prigodnim riječima u ime pokrovitelja turnira općinskog načelnika gospodina Edina Hozana obratio se član uprave Kluba Adin Tatarević, čestitavši svim igračima koji slave Bajram, zaželjevši dobru igru svim prisutnima na turniru i uspjeh na svim drugim područjima djelovanja.

Turnir  na kojem je nastupilo 19 igrača iz Šipova, Jajca, Donjeg Vakufa i domaći igrači iz dijaspore odigran je u devet  kola po švicarskom sustavu sa tempom igre 10 minuta po igraču.

Nakon odigranih veoma uzbudljivih i kvalitetnih partija, pobjednik ovogodišnjeg Bajramskog   turnira je  Adin Tatarević, član ŠK Jajce sa osvojenih 7,5 bodova,  ispred Denisa Praske iz Donjeg Vakufa, sa 7  bodova. Treće mjesto zauzeo je Jozo Crnoja sa 6,5 osvojenih bodova, četvrto i peto su podjelili Lovro Martinović i Miroslav Jovišević sa 6 osvojenih bodova. Četvorica prvoplasiranih su i novčano nagrađeni!. Daljnji poredak: Vojislav Crepulja i Ervin Junuzović sa  osvojenih 5,5 bodova, Ilija Martinović i Đemil Mecavica sa 5 osvojenih bodova, Fahrudin Mecavica i Esad Imamović- Bato sa 4,5 osvojenih bodova itd.

Novčane nagrade četvorici  prvoplasiranih igrača uručio je u ime pokrovitelja turnira gospodin Đemil Meceavica.

Nakon prigodne zakuske i tradicionalne bajramske baklave uslijedio je brzopotezni turnir „cuger“ u sedam kola po švicarskom sistemu  na kojem je nastupilo 12 igrača. Pobjednik turnira je Lovro Martinović sa osvojenih 6 bodova ispred Adina Tatarevića sa 5,5 bodova i Nihada Ohrana sa 4,5 osvojenih bodova,  koji su i novčano nagrađeni.

Ovom prilikom izražavam zahvalnost načelniku Općine gospodinu Edinu Hozanu na sponzorstvu turnira!

 

Predsjednik Kluba

Zoran Crnoja