Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14 

Adin Tatarević pobjednik šahovskog turnira

Miro Marjanovic
Ispis PDF

U prostorijama Šahovskog kluba Jajce u Domu kulture odigran je u nedjelju 12.07.2020, godine pozivni turnir na kome je nastupilo 14 igrača ŠK Jajce.

Zbog pandemije korona virusa nije bilo moguće organizirati planirane turnire povodom vjerskih blagdana i Dana grada, tako da je ovaj turnir osmišljen kao nadomjesni turnir za proteklo razdoblje.

Ovaj pozivni turnir odigran je po Bergerovom sustavu (13 kola, svako sa svakim) sa tempom igre 10 minuta po igraču.

Nakon odigranih veoma uzbudljivih i kvalitetnih partija, pobjednik ovog turnira je gospodin Adin Tatarević, sa osvojenih 10 bodova ispred Josipa Maričića, Đemila Mecavice i Željka Lukića  sa 9,5 osvojenih bodova. Daljnji poredak: Jozo Crnoja i Stipan Štrkalj sa 8 boodova, Zoran Crnoja 7,5 bodova, Esad Duranović 6,5 bodova...

Zapažene nastupe ostvarili su i najmlađi članovi Kluba braća Ivan I Zvonimir Crnoja koji su osvojili prve bodove u seniorskoj konkurenciji i predstavnik starije generacije, „legenda“ Kluba Lovro Đeno.

Nakod prigodne okrijepe uslijedilo je „cugeraško“ nadmetanje ekipa čiji su izbornici bili pobjednici turnira Adin Tatarević i Josip Maričić.

Svim igračima iskrena zahvalnost za učešće i fer i korektnu igru.

 

Predsjednik Kluba

Zoran Crnoja