Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32 

Srđan Zlobec pobjednik 23. tradicionalnog turnira „13. rujan“

Miro Marjanovic
Ispis PDF

Šahovski klub "Jajce" je u subotu 08.09.2018. godine organizirao tradicionalni šahovski turnir povodom 23. obljetnice oslobođenja grada Jajca.

Turnir na kojem je učestvovalo 42 igrača iz BiH, Hrvatske i Srbije odigran je u Domu umirovljenika u Pijavicama, po švicarskom sustavu u 9. kola sa tempom igre od 15. minuta po igraču. Glavni pokrovitelj turnira je Udruga „13 RUJAN“, čiji je predsjednik, gospodin Darko Samardžić i otvorio turnir.

Nakon 9. odigranih kola pobjednik turnira je Srđan Zlobec iz Vareša sa osvojenih 7,5 bodova ispred  drugoplasiranog IM Vlade Jakovljevića iz Banja Luke, sa osvojenih 7 bodova. Daljnji poredak: FM Mirko Kokeza i Fahrudin Halilović sa osvojenih 6,5 bodova , zatim petoplasirani FM Mile Bertović, sa osvojeni 6 bodova koliko je osvojio i šestoplasirani FM Vlado Narančić, koji su i prigodno nagrađeni! Najuspješniji igrač ŠK „Jajce je Dino Markovića sa 5 bodova, a najuspješniji junior Maksim Savanović iz Banja Luke koji su dobili  posebne nagrade.

Ovaj turnir je bio prijavljen kod FIDE i isti će biti rejtingiran.

Rezultati

Nagrade i čestitke pobjednicima turnira uručio je gospodin Darko Samardžić,  predsjednik Udruge „13 RUJAN“. Ovom prilikom izražavamo zahvalnost IA Mirzi Miralemu iz Sarajeva na profesionalnom vođenju i suđenju turnira.

 

Predsjednik

Zoran Crnoja