Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15 

Adin Tatarević pobjednik tradicionalnog Ivandanskog turnira, Vojo Crepulja pobjednik brzopoteznog turnira

Miro Marjanovic
Ispis PDF

U prostorijama Šahovskog kluba Jajce u Domu kulture, dana 25.06.2018. godine odigran je šahovski turnir povodom katoličkog blagdana Ivandana.

Na početku turnira u ime organizatora ŠK „Jajce“ prisutne je pozdravio  predsjednik Kluba Zoran Crnoja čestitao blagdan  svima koji ga slave i izrazio srdačnu dobrodošlicu svim igračima.

Turnir  na kojem je nastupilo 19 igrača iz Šipova, Jajca i domaći igrači iz dijaspore odigran je u sedam kola po švicarskom sustavu sa tempom igre 10 minuta po igraču.

Nakon odigranih veoma uzbudljivih i kvalitetnih partija, pobjednik ovogodišnjeg Ivandanskog  turnira je gospodin Adin Tatarević, koji je nastavio pobjednički niz od prošlog tjedna, član ŠK Jajce sa osvojenih 5,5 bodova,  ispred Dražena Bazine, člana ŠK Vitorog iz Šipova sa 5  bodova koliko su osvojili i Vojo Crepulja i Ivan Marčeta ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima. Daljnji poredak: Jozo Crnoja, Miroslav Jovišević i Josip Maričić sa  osvojenih 4,5 bodova, Petar Radumilo sa 4 osvojena boda itd.

Novčane nagrade četvorici prvoplasiranih igrača uručio je predsjednik Kluba Zoran Crnoja.

Nakon prigodne zakuske uslijedio je brzopotezni turnir „cuger“ u sedam kola po švicarskom sistemu  na kojem je nastupilo 14 igrača. Pobjednik turnira je Vojo Crepulja sa impresivnim rezultatom od sedam pobjeda iz sedam partija, ispred Adina Tatarevića sa 5,5 bodova i Duška Sakana sa 5 bodova koji su i novčano nagrađeni.

Ovom prilikom izražavam zahvalnost načelniku Općine gospodinu Edinu Hozanu na sponzorstvu turnira!

 

Predsjednik Kluba

Zoran Crnoja