Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 6 

Adin Tatarević pobjednik Bajramskog turnira

Miro Marjanovic
Ispis PDF

U prostorijama Šahovskog kluba Jajce u  Domu kulture, dana 18.06.2018. godine odigran je šahovski turnir povodom vjerskog praznika Ramazanskog Bajrama.

Na početku turnira u ime organizatora ŠK „Jajce“ prisutne je pozdravio  gospodin Adin Tatarević  i  čestitao Bajram svima koji ga slave i izrazio srdačnu dobrodošlicu svim igračima.

Turnir  na kojem je nastupilo 18 igrača iz Šipova i Jajca odigran je u sedam kola po švicarskom sustavu sa tempom igre 10 minuta po igraču.

Nakon odigranih veoma uzbudljivih i kvalitetnih partija, pobjednik ovogodišnjeg Bajramskog turnira je gospodin Adin Tatarević, koji je ponovio prošlogodišnji uspjeh, član ŠK Jajce sa osvojenih 6 bodova,  ispred Joze Crnoje, također člana ŠK Jajce sa osvojenih 5,5 bodova i Miroslava Joviševića, člana ŠK Vitorog iz Šipova sa 5  bodova koliko su osvojili i Josip Maričić i Dražen Bazina ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima. Novčane nagrade četvorici prvoplasiranih igrača uručio je predsjednik Kluba Zoran Crnoja.

Nakon prigodne zakuske uslijedio je brzopotezni turnir „cuger“ u sedam kola po švicarskom sistemu  na kojem je nastupilo 14 igrača. Pobjednici turnira su Miroslav Jovišević sa 6 bodova, Vojo Crepulja sa 5,5 bodova i Zoran Crnoja sa 4,5 osvojena boda koji su i novčano nagrađeni.

Ovom prilikom izražavam zahvalnost načelniku Općine gospodinu Edinu Hozanu na sponzorstvu turnira!

 

Predsjednik Kluba

Zoran Crnoja