Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12 

19. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine

Miro Marjanovic
Ispis PDF

19. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine odigrano je u hotelu „Zenit“ u Neumu od 13.05. do 16.05.2018. godine.

 

 

 

Potpredsjednik Šahovske Unije Bosne i Hercegovine i predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne gosp. Željko Bogut pozdravio je sve natjecatelje, roditelje, trenere, uvažene goste i prijatelje šaha i zaželio dobrodošlicu svima te 19. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine proglasio otvorenim.

Na prvenstvu je nastupilo 112 natjecatelja iz 36 klubova Bosne i Hercegovine.

Igrao se Bergerov sustav, a tempo igre bio je 60 minuta po igraču, odnosno 2 sata za cijelu partiju.

Pobjednici po skupinama su osvojili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a dva prvoplasirana u svim kategorijama kadeta stekli su pravo nastupa na Svjetskom, tj, Evropskom kadetskom prvenstvu, a prvi u kategorijama juniora na Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Direktor natjecanja gosp. Miro Marjanović je pobjednicim po kategorijama uručio pokal, a tri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama dobili su medalju i diplomu.

Pogledajte galeriju:

Igralo se po dobnim skupinama, a poredak je slijedeći:

M8 M10 M12 M14 M16 M18 M20 Z8 Z10 Z12 Z14 Z16 Z18 Z20

Sudačke poslove obavljali su : DA Blago Vukoja, IA Vlado Stojanović, IA Vitko Okiljević, FA Edo Duraković, DA Željko Kovačević, DA Ivo Petrović i DA Željko Soldo.

 

Predsjednik Šahovskog Saveza Herceg-Bosne

Željko Bogut