Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14 

Josip Maričić pobjednik tradicionalnog Božićno-novogodišnjeg turnira u Jajcu i Adin Tatarević pobjednik brzopoteznog turnira

Miro Marjanovic
Ispis PDF

U prostorijama ŠK Jajce u Domu kulture u Jajcu 28.12.2017 godine odigran je tradicionalni Božićno- novogodišnji turnir.

Pozivni turnir, na kojem je nastupilo 24 igrača iz  Jajca i Šipova  te domaći igrači iz dijaspore (Hrvatska, Njemačka i Austrija) odigran je u devet  kola po švicarskom sustavu sa tempom igre 10 minuta po igraču.

 

Nakon odigranih veoma uzbudljivih i kvalitetnih partija, pobjednik turnira je Josip Maričić, igrač ŠK „Jajce“ iz Jajca sa osvojenih 7 bodova ispred Lovre Đene (mlađeg), koji je također osvojio 7 bodova, ali sa slabijim dodatnim kriterijima. Treće mjesto osvojio je Miroslav Jovišević, igrač ŠK „Vitorog“ iz Šipova sa osvojenih 6,5 bodova. Daljnji poredak: Adin Tatarević,  Ivan Marčeta i Vojo Crepulja sa osvojenih  6 bodova, Željko Lukić, Zoran Martinović, Ivica Vojnović, Lovro Đeno (stariji) i Jozo Crnoja sa 5 osvojenih bodova...

Novčane  nagrade petorici prvoplasiranih igrača uručio je predsjednik Skupštine Kluba gospodin Ljubo Bojanić. Po završetku službenog dijela uslijedilo je droženje uz bogatu trpezu!

Nakon toga uslijedio je petominutni brzopotezni turnit „cuger“. Natjecala su se 22 igrača u devet kola po švicarskom sustavu. Pobjednik turnira je Adin Tatarevič, igrač ŠK „Jajce“ sa osvojenih 8 bodova ispred Miroslava Joviševića iz Šipova  sa osvojenih 7,5 bodova i Lovre Đene (mlađeg) sa osvojenih 6 bodova koji su novčano nagrađeni!

Posebna zahvala igračima na fer i korektnoj igri.

 

Predsjednik Kluba

Zoran Crnoja