Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 4 

GM Milan Vukić pobjednik 1. Memorijalnog turnira "Sjećanje na Rizu i Branka"

Miro Marjanovic
Ispis PDF

U subotu 28.10.2017. godine u Domu umirovljenika odigran je prvi memorijalni turnir Sjećanje na Rizu i Branka.

Turnir na kojem je nastupilo 42 natjecatelja odigran je po švicarskom sustavu u 9. kola sa tempom igre 10 minuta po igraču. Nagradni fond je iznosio 850 KM (8 nagrada za prvoplasirane natjecatelje) i 4 posebne nagrade  120 KM (najbolji domaći igrač, najbolja natjecateljica, najmlađi i najstariji natjecatelj)!

Glavni sponzori turnira su Drago Đeno, Hazim Malkoč, ŠK Jajce, prijatelji i  i obitelji pokojnih Rize i Branka!

Na samom početku prisutne je pozdravio predsjednik ŠK Jajce Zoran Crnoja i zaželio uspjeh svim prisutnim učesnicima. Nakon toga prisutnima se obratio dr. Ivica Vojnović koji je u svom pozdravnom govoru govorio o ulozi i zaslugama Rize Čejvana i Branka Jakeševića za razvoj šaha u Jajcu. Ovaj turnir nosi simbolični naziv Sjećanje na Rizu i Branka ali je ujedno i zahvala i sjećanje na sve koji su na bilo koji način doprinijeli razvoju šaha u Jajcu, a više nisu među nama: Jure Saraf, Čedomir Ristović, Dobro Ćulafić, dr. Ivan Brizić i drugi.

Nakon devet odigranih kola pobjednik turnira je velemajstor Milan Vukić iz Banja Luke sa 7,5 bodova ispred IM Vlade Jakovljevića i IM Milana Lekića sa 7 bodova. Četvrto i peto mjesto su podijelili GM Emir Dizdarević i FM Senad Kamberović sa 6,5 bodova! Šesto, sedmo i osmo mjesto su podijelili IM Aleksandar Savanović, FM Vlado Narančić i FM Ilijas Terzić koji su i nagrađeni.

Nagrade su uručili članovi obitelji Čejvan i Jakešević.

Posebne nagrade su dobili: najuspješniji domaći igrač je Darko Rajić, najuspješnija natjecateljica Amina Tutić, najmlađi natjecatelj Matej Marjanović i najstariji dr. Ivica Vojnović!

Nakon proglašenja rezultata i dodijeljenih nagrada uslijedilo je druženje i evociranje uspomena uz prigodni ručak!

Rezultate i takmičarske pojedinosti možete pogledati na Chess-Results

 

Zoran Crnoja, predsjednik ŠK Jajce