Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13 

Sponzori

    
first
  
last
 
 
start
stop
first
  
last
 
 
start
stop

ŠK "Sloga" pobjednik 18. Ekipnog natjecanja Prve lige Herceg-Bosne

Ispis PDF

U organizaciji i pod pokroviteljstvom Šahovskog saveza Herceg-Bosne u hotelu "Zenit" u Neumu od 17. do 21. kolovoza 2012. godine odigrana je Prva liga Herceg-Bosne za 2012. godinu.

ŠK SLOGA POBJEDNIK PRVE ŠAHOVSKE LIGE HERCEG BOSNE

I NOVI PREMIJERLIGAŠ BiH ZA 2013.

 

PARTIJE

Natjecanje je svečano otvorio Predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne i dopredsjednik Šahovske unije BiH Željko Bogut.

Nastupilo je 5 klubova koji su odigrali po Bergerovom sustavu u 5 kola s tempom igre 90 minuta po igraču za cijelu partiju plus 30 sekundi za svaki odigrani potez. Igralo se u mješovitom sastavu na 10 ploča, (6 seniora, 2 žene i 2 juniora). Prvo mjesto osvojio je  ŠK „SLOGA“ iz G.Vakufa-Uskoplje, koja je ovim uspjehom osigurala nastup u elitnom ekipnom natjecanju Premijer lige BiH za 2013.godinu, a za istu su nastupali: IM Arapović Vitomir, FM Kobaš Adnan, FM Matović Petar, Debeljak Željko, Radić Radojko, Kolak Jozo, WFM Šulc Gordana, Hadžiselimović Bernardina, Debeljak Petar, Sičaja Ivan i Dumančić Stanko.

Natjecanje je zatvorio tajnik Šahovskog saveza Herceg-Bosne Nikola Lukač, koji je pobjednicima lige ekipi Sloge iz G.Vakuf-Uskoplje uručio pobjednički pokal i poželio im sreću i što bolji plasman u Premijer ligi BiH u kojoj će uz Široki Brijeg braniti boje našeg Saveza. Ostalim sudionicima natjecanja uručene su diplome sukladno poretku na tabeli, a to izgleda ovako:

1.

ŠK „SLOGA“, G.Vakuf-Uskoplje

7

24,0

2.

HŠK „ZRINJSKI“, Mostar

5

22,5

3.

ŠK „RAMA“, Prozor-Rama

5

22,5

4.

ŠK „BUSOVAČA“, Busovača

3

20,0

5.

ŠK „TOMISLAV“, Tomislavgrad

0

11,0

Sastavi

Parovi

1. kolo

2. kolo

3. kolo

4. kolo

5. kolo

Poredak

Galerija

 

Suci turnira su: IA Nikola Lukač, glavni sudac, FA Miro Marjanović, DA Ilija Baketarić i DA Blago Vukoja.

 

Predsjednik ŠS H-B
Željko Bogut