Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10 

WGM Aleksandra Dimitrijević pobjednica 16. zatvorenog prvenstva ŠK Široki Brijeg

Ispis PDF

16. zatvoreno seniorsko prvenstvo ŠK Široki Brijeg održano je u vremenu od 20. do 27. studenog 2011. godine u prostorijama kluba.

Pokrovitelj natjecanja bila je tvrtka Hering d.d. Široki Brijeg, a organizator ŠK Široki Brijeg.

Natjecanje se igralo po Berger sustavu jednokružno s tempom igre 30 minuta po igraču uz dodatak 30 sekundi za svaki odigrani potez. Nakon vrlo uzbudljivih nadmetanja, prvo mjesto osvojila je velemajstorica Aleksandra Dimitrijević s 9,5 bodova. Drugo mjesto osvojio je prvi favorit po rejtingu međunarodni majstor Ivan Galić s osvojenih 8,5 bodova. Treće mjesto osvojio je iskusni Mladen Mikulić s također osvojenih 8,5 bodova. Četvrti je Marko Jelčić s 8 bodova, dok je peto mjesto osvojio mladi i perspektivni junior Domagoj Bošnjak s 7 bodova. Još jedan junior postigao je uspjeh osvojivši šesto mjesto s 5 osvojenih bodova, a to je Dario Sesar. Ovih 6 natjecatelja ostvarilo je pravo nastupa na 17. zatvorenom seniorskom prvenstvu kluba koje će se održati u 2012. godini. Plasman ostalih sudionika izgleda ovako: Silvije Kutle 5 bodova, Jure Matijević 4,5 boda, Blago Vukoja 3,5 boda, Ivan Matijević 3,5 boda, Petar Bogut 2,5 boda i Krešimir Šimić 0 bodova.

Za prvih šest natjecatelja pokrovitelj natjecanja osigurao je prigodne novčane nagrade, a za pobjednika i pokal u trajno vlasništvo. Svi natjecatelji dobili su diplome sukladno plasmanu na turniru.

Turnir je uspješno odsudio međunarodni majstor Željko Bogut - državni sudac.