Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28 

Odigrana tri šahovska turnira i simultanka povodom Dana općine Prozor-Rama

Ispis PDF

U prostorijama ŠK „Rama“ 03. rujna odigran je šahovski turnir povodom Dana općine Prozor-Rama. Pokrovitelj turnira bila je općina Prozor-Rama, dok je organizator bio ŠK „Rama“.

Igrano je devet kola po švicarskom sustavu, a tempo igre bio je 15 minuta po igraču. Ukupno je sudjelovalo 48 natjecatelja. Glavni sudac turnira bio je g. Miro Marjanović FA, a pomoćni sudac g. Stanko Ćurčić KA.

Prije početka prvog kola, nazočne igrače pozdravili su predsjednik ŠK „Rama“ g. Stanko Ćurčić i predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne g. Željko Bogut.  Turnir je, u ime načelnika Općine, otvorio g. Josip Juričić.

Organizator je od pokrovitelja osigurao pet nagrada po poretku i šest nagrada za članove ŠK „Rama“.

Nakon odigranih svih devet kola prvo mjesto zauzeo je FM Milan Miljković s osvojenih 7,5 bodova, drugo mjesto zauzeo je IM Atif Dumpor s osvojenih 7,5 bodova, treće mjesto IM Vitomir Arapović s osvojenih 7 bodova, četvrto mjesto Dejan Marjanović s osvojenih 6,5 bodova, peto mjesto s osvojenih 6,5 bodova zauzeo je IM Željko Bogut.       Chess-Results

Najbolje plasirani domaći igrač bio je Kazimir Ivić koji je osvojio 5,5 bodova, zatim Ivan Anđelić s osvojenih 5 bodova i Tihomir Marić s osvojenih 5 bodova.

Najbolja kadetkinja bila je Sanja Marić koja je osvojila 4 boda, a najbolji kadet Antonio Kuraja koji je, također, osvojio 4 boda.

Najmlađi natjecatelj na turniru bila je Mia Marić.

04. rujna također, povodom Dana općine Prozor-Rama odigran prijateljski šahovski turnir na kojem su sudjelovali HŠK „Tomislav“ iz Tomislavgrada, ŠK „Sloga“ iz Uskoplja, ŠK „Kupres“ iz Kupresa i ŠK „Rama“. Igralo se ekipno na pet ploča po Berger-sustavu, a tempo igre bio je 15 minuta po igraču. Prvo mjesto na ovom turniru zauzeo je HŠK „Tomislav“ s osvojena 2,5 meč boda, drugo mjesto zauzeo je ŠK „Rama“ s osvojena 2 meč boda, treće mjesto  ŠK „Kupres“ s osvojenim 1 meč bodom i četvrto mjesto zauzeo je ŠK „Sloga“ s osvojenih 0,5 meč bodova.

Nakon završetka ovog turnira, IM Zdravko Zelić odigrao je simultanku s članovima ŠK „Rama“ i gostima. Simultanku je odigrao na 22 ploče i dobio rezultatom 16,5 : 5,5.

Završnica današnjih šahovskih zbivanja bio je turnir aktualnih i bivših načelnika. Prvo mjesto na ovom turniru zauzeo je dr. Jozo Ivančević, drugo mjesto Ante Dolić, dok je treće mjesto zauzeo Zdravko Batinić.

Na kraju svih navedenih aktivnosti, u ime ŠK „Rama“, g. Stanko Ćurčić zahvalio je načelniku Općine dr. Jozi Ivančeviću na financijskoj i svakoj drugoj potpori koju pruža, a bez kojih ovaj Klub zasigurno ne bi mogao funkcionirati na ovakav način i biti prepoznatljiv u Šahovskom savezu Herceg-Bosne.

 

Pogledajte galeriju