Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 16 

Sponzori

    
first
  
last
 
 
start
stop
first
  
last
 
 
start
stop

17. EKIPNO NATJECANJE PRVE ŠAHOVSKE LIGE HERCEG-BOSNE

Ispis PDF

U organizaciji i pod pokroviteljstvom Šahovskog saveza Herceg-Bosne u hotelu "Zenit" u Neumu od 21. do 25. kolovoza 2011. godine igra se Prva liga Herceg-Bosne za 2011. godinu.

 

Prof. Dr. Dragan Čović otvorio ekipno natjecanje Prve lige Herceg-Bosne u šahu

 

NEUM, 21. 8. 2011. U organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne, u Neumu je u nedjelju, 21. 08. 2011. počelo ekipno natjecanje Prve lige Herceg-Bosne u šahu za 2011. godinu. Govoreći o značaju sporta kao jednoj od onih vrijednosti koje upotpunjuju čovjeka i doprinose njegovom konačnom razvoju, natjecanje je svečano otvorio predsjednik HDZ BiH i predsjednik HNS BiH prof. dr. Dragan Čović.

 

 

Predsjednik Čović poželio je učesnicima i učesnicama turnira puno uspjeha na crno-bijelim poljima, te istaknuo da će Hrvatska demokratska zajednica BiH, kao i dosad, podržavati ovo natjecanje i razvoj šaha na ovim prostorima.

"Slaviti sport, slaviti umjetnost, slaviti svaku vrstu fer-play igre, znači slaviti one vrijednosti čovjeka na kojima čovječanstvo počiva i opstaje. I stoga mi upravo ovdje danas slavimo šah kao kombinaciju tih vrijednosti. I stoga ćemo mi, ja kao predsjednik HDZ BiH, ali i svi naši dužnosnici, uvijek davati punu potporu Šahovskom savezu Herceg-Bosne i razvoju sporta na ovim prostorima", rekao je Čović.

Predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne i dopredsjednik Šahovske unije BiH međunarodni majstor Željko Bogut ovom prigodom podsjetio je da je ŠS Herceg-Bosne od svog utemeljena 1994. godine do danas zadržao kontinuitet natjecanja.


"Ovo je 17-to po redu natjecanje od osnutka ŠS Herceg-Bosne. Na rejting listi Šahovskog saveza Herceg-Bosne danas imamo registriranih 1200 igrača, te 33 kluba. Šahovski savez Herceg-Bosne jedan je od osnivača Šahovske unije BiH, krovne šahovske oganizacije, te zajedno sa druga dva šahovska saveza u BiH aktivno sudjeluje u izgradnji šahovskog života u Bosni i Hercegovini ", rekao je Bogut.


Prva liga Šahovskog saveza Herceg-Bosne igra se do 25. 08.2011., a za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine natjecat će se slijedeći klubovi: ŠK:"Jajce", ŠK:"Vitez", HŠK:"Grude", ŠK:" Široki II", ŠK:"Sloga Uskoplje", ŠK:" Rama", ŠK:"Orašje", ŠK:"Busovača" i HŠK:"Tomislav".


Direktor ovoga natjecanja je gosp. Nikola Lukač, a suci turnira su: Cvitan Mikulić, glavni sudac, Aleksandra Dimitrijevic, Ilija Baketarić i Sanja Zdilar.

 

 

Stranica prvenstva