Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17 

12. Kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine

Ispis PDF

U organizaciji Šahovske unije Bosne i Hercegovine, u Hotelu „Aquareumal“ u Fojnici od 13.-16. svibnja 2011.godine održano je 12.kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Nastupilo je 99 natjecatelja iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, koji su u obje konkurencije natjecali u sedam starosnih kategorija.

 

Ispred Šahovskog saveza Herceg Bosne nastupilo je 25 natjecatelja.

Prva mjesta osvojili su: Husein Softić, ŠK „Kiseljak“ (do 8 godina) i Nejra Softić, ŠK „Kiseljak“ (do 8 godina), plasman na Europsko prvenstvo Albena (Bugarska).

Druga mjesta osvojili su: Ivan Matijević, ŠK „Široki Brijeg“ (do 14 godina) plasman na Svjetsko prvenstvo Caldas Novas (Brazil), i Dejan Marjanović, ŠK „Vitez“ (do 16 godina) plasman na Europsko prvenstvo Albena (Bugarska);

Treća mjesta osvojili su: Josipa Bošnjak, ŠK „Kiseljak“ (do 10 godina), Dario Sesar, ŠK „Široki Brijeg“ (do 16 godina), Jure Matijević, ŠK „Široki Brijeg“ (do 18 godina) i David Galić, ŠK „Široki Brijeg“ (do 20 godina).

Po dvoje najbolje plasiranih steklo je pravo učešća na prvenstvu Europe i Svijeta. Europsko prvenstvo se igra u Albeni (Bugarska) od 10.-21.09.2011.god., a Svjetsko prvenstvo Caldas Novas (Brazil) od 17-27.11.2011.god.