Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13 

IM Željko Bogut i WFM Aleksandra Dimitrijević najbolji sportaši Općine Široki Brijeg za 2010.godinu

Ispis PDF

Dana 11.02.2011.godine u predivnom ambijentu hotela Park u Širokom Briiegu, u organizaciji Športskog saveza Širokog Brijega, održana je gala svečanost izbora najboljih sportaša Širokog Brijega za proteklu 2010. godinu.

Pozdravnu riječ je imao predsjednik Športskog saveza, Predrag Naletilić - Cobra, koji je u svome govoru istaknuo kako je Široki Brijeg gnijezdo u kojem se legu budući šampioni koji su plod sinergije lokalne vlasti, gospodarstva i bivših sportaša.

Posebni gosti ove svečanosti bili su i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko koji je rekao kako je mali Široki Brijeg čudo, veliki rasadnik talenata, kao i generalni konzul RH u BiH koji je između ostaloga u svome priateljskom govoru poručio Širokobriježanima: "Ako su sve druge nagrade razgrabljene, uvijek uzmite prvu", što je do sada i bio slučaj sa Širokim Brijegom.

Večer proglašenja sportaša Širokog Brijega otvorio je načelnik općine Miro Kraljević.


Ocjenjivački sud Izbora sportaša 2010. sastavljen od širokobrijeških sportskih novinara i predstavnika Sportskog saveza proglasio je za najboljeg sportaša za 2010. godinu Željka Boguta iz Šahovskog kluba Široki, dok je za najbolju sportašicu proglašena Aleksandra Dimitrijević, također iz Šahovskog kluba Široki.


Najboljom momčadi za 2010. godinu proglašeni su aktualni košarkaški prvaci BiH, HKK Široki TT Kabeli. Proglašeni su i najuspješniji i među trenerima – Ivan Velić (HKK Široki TT Kabeli) (košarka), zatim najbolji sportaši u juniorskoj konkurenciji - Luka Šakota (AK Široki Brijeg) i Stefani Prkić (Kickboxing klub Široki) te nade godine – Anđela Soldo (KK Široki) i Ivan Kvesić (KK Široki Brijeg).

Posebna priznanja za izuzetan dugogodišnji doprinos razvoju sporta širokobriješkog sporta odlukom UO-a Sportskog saveza dobili su Josip Bevanda (sportski djelatnik), Marko Knezović - Ćopo (sportski novinar) i Žarko Skoko (sportski pedagog).

Priznanja za razvoj i popularizaciju sporta dobili su Nogometna akademija Fair Play, Športsko rekreacijski centar Đulić i Navijačka udruga Škripari.

Priznanje za osvajanje Lige MZ dobila je MZ Kočerin, dok je priznanje fair-play sportaša dobio Ivan Grgat iz HKK Široki TT Kabeli.

 

(www.sirokibrig.com)